Veelgestelde vragen

Waarom zie ik steeds meer zonnepanelen in mijn omgeving?

Een zonnepaneel is een verzameling zonnecellen en word al jaren toegepast in de ruimtevaart. Door de snelle vooruitgang van de techniek, de goedkoper geworden productie prijs en de lopende subsidie regeling in Nederland, Is de aanschaf van Sollector zonnepanelen nu voordeliger dan ooit. Zonne-energie is vele male toegankelijker dan wind energie en tevens bijna altijd vergunning vrij. De Nederlandse overheid stimuleert de aankoop van zonnepanelen met als doel 20% energie te putten uit zonne-energie in 2020.

Rendement in Nederland?

Regelmatig word de zonnesterkte en licht opbrengst onderschat in Nederland. U verwacht het misschien niet, maar de zon aan de Franse zuidkust levert maar anderhalf keer meer energie dan diezelfde zon in Nederland. En dat terwijl het in Frankrijk veel vaker zonnig en warm is. Dit komt omdat zonnepanelen ook werken als het bewolkt is, zij het met een stuk lagere opbrengst. Wolken houden slechts een deel van het zonlicht tegen, de rest wordt verspreid. Hier is dan ook rekening mee gehouden in onze offerte berekening. Zonnepanelen werken hoofdzakelijk op licht en dus niet op warmte, daarnaast geniet u het meeste rendement bij temperaturen tot 25°c.

Hoe word de hellingshoek van uw dak meegenomen?

Onze voorwaarde voor een optimale opbrengst is dat de hellingshoek van het dak tussen de twintig en zestig graden is. De perfecte hellingshoek in Nederland is 35%, voldoet u niet aan deze eisen geen nood, uitersten van dit hellingbereik kennen een opbrengst tot slechts 5% lager.

Hoe zit het met het onderhoud en levensduur van de zonnepanelen?

Zoals beschreven in de offerte maakt Sollector alleen gebruik van de beste materialen, zo zijn de panelen van de zwaardere Europese kwaliteit, en maken wij enkel gebruik van de beste omvormers op de markt van SMA. De Sollector zonnepanelen gaan minimaal 25 jaar mee. De Sollector zonnepanelen worden vanuit de fabriek behandeld met een duurzame vuil afstotende coating en krijgt vanuit daar het predicaat onderhoudsvrij mee. Doch adviseert Sollector zijn klanten de panelen 1x per jaar te reinigen om uw rendement te waarborgen, de hellingshoek van de panelen zorgen voor het overige schoonspoelen. Indien gewenst kunt u het onderhoud ook over laten aan onze experts door middel van een onderhoud contract.

Hoe zit het met de ligging van mijn dak?

De ideale ligging van uw dak is op het zuiden, maar wees gerust dit komt in de praktijk slechts zelden voor, bent u benieuwd naar de invloed op uw rendement als uw dak een ander ligging heeft raadpleeg dan onderstaand straling-diagram.

Wat is de beste plek voor zonnepanelen.

Zonnepanelen zetten straling (daglicht, zonlicht) om in elektriciteit. Het is dus zaak dat het zonnepaneel zoveel mogelijk straling ontvangt. Voor Nederland is dat een zonnepaneel dat gericht is op het zuiden met een hellingshoek van 30 graden en vrij zicht op de hemelkoepel en de horizon.

Zijn zonnepanelen niet te zwaar voor mijn dak?

Een normaal dak van een woonhuis of schuur is sterk genoeg om zonnepanelen te kunnen plaatsen.

Heb ik een vergunning nodig om zonnepanelen te mogen plaatsen?

Nee, alleen als u in een rijksmonument of beschermd stadgezicht woont dan heeft u een vergunning nodig.

Kan ik ook panelen op een schuur leggen?

Ja, dat kan. Er komen dan waarschijnlijk wel meerkosten bij voor de extra meters kabel en eventueel graafwerk. Meerwerk wordt tijdens de inmeetafspraak in kaart gebracht en goed met u doorgesproken.

Ik heb een rieten/asbest/golfplaten dak. Kan ik panelen plaatsen?

Nee, Sollector plaatst geen panelen op deze daken.
Wel kunt u profiteren van zeer interessante fiscale voordelen (75%) in combinatie met vervanging van asbest dak.

Ik huur een huis. Mag ik zonnepanelen plaatsen?

U moet toestemming hebben van uw verhuurder/eigenaar om zonnepanelen te mogen plaatsen.
Daarnaast zal u afspraken moeten maken met de verhuurder als u gaat verhuizen.

Ik woon in een VvE. Kan ik zonnepanelen plaatsen?

Hiervoor heeft u toestemming nodig van de VvE omdat het dak van alle bewoners is.

Contact

Bezoek- en postadres:
Sollector B.V.
Postbus 324
5100 AH Dongen

Bezoekadres
Lage Ham 172-178
5102 AE Dongen

KvK nummer: 51436868
BTW nr: NL850014591B01
Tel: 0162 - 322653
Fax: 0162 - 321212
GSM: 06 51 36 49 91E: info@sollector.nl

Downloads